Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Της γυναίκας η καρδιά...


Η αλήθεια είναι πως δεν μου αρέσουν αυτές οι μέρες οι αφιερωμένες σε κάτι. Δεν έχω καταλάβει το νόημά τους, εκτός βέβαια από το ότι μπορεί να δουλεύουν περισσότερο κάποιοι εμπορικοί κλάδοι. Από την άλλη σκέφτομαι πως είμαστε τόσο απασχολημένοι με τους εαυτούς μας, που αυτές οι μέρες θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως ξυπνητήρι, για να θυμόμαστε πως υπάρχουν κι άλλοι άνθρωποι πέρα από εμάς.

Τη συγκεκριμένη ημέρα, που είναι αφιερωμένη στις γυναίκες, χρειάζονται μόνο πέντε λεπτά να σταθούμε και να αναλογιστούμε το ρόλο τους στη σημερινή κοινωνία…
Υπάρχουν πολλά είδη γυναικών :
Γυναίκες-μάνες-εργαζόμενες, που φέρνουν στον κόσμο και ανατρέφουν τα παιδιά, και σε πολλές περιπτώσεις ταυτόχρονα εργαζόμενες σκληρά για να βοηθήσουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό.  
Two women running on the beach : Pablo Picasso
Γυναίκες-μάνες-εργαζόμενες, μόνες που παλεύουν με τα θηρία για να μεγαλώσουν τα παιδιά τους μέσα σε πάρα πολλές αντιξοότητες.
Γυναίκες της ανατολής χωρίς δικαιώματα και κανονική ζωή, κακοποιημένες και δυστυχισμένες, που υπακούουν στους άντρες-πατεράδες-αδελφούς τους για να μπορέσουν να επιζήσουν.
Γυναίκες της Αφρικής, πεινασμένες και ταλαιπωρημένες που βλέπουν τα παιδιά τους να πεθαίνουν κάθε μέρα από την πείνα και τις αρρώστιες.
Γυναίκες μαύρες που γνωρίζουν τον εξευτελισμό εξ’ αιτίας του χρώματος του δέρματός τους.
Γυναίκες των πεζοδρομίων που τα βράδια προσφέρουν απόλαυση σε κάθε λογής πικραμένο.
Γυναίκες χειραφετημένες και σκληρές, που ζουν μόνες τους επειδή φοβούνται την αγάπη και την τρυφερότητα.
Γυναίκες που έχουν πονέσει, κλάψει, υποφέρει από την αγάπη.
Γυναίκες δηλητήριο, έτοιμες για όλα ανά πάσα στιγμή.
Γυναίκες κούκλες δέσμιες της ομορφιάς και του lifestyle.
Γυναίκες διανοούμενες, άνθρωποι του πνεύματος και της επιστήμης.
Γυναίκες παντρεμένες και επιτυχημένες.
Γυναίκες καλλιτέχνιδες.
Γυναίκες αθλήτριες.

Κάποτε, ένας (πρώην) φίλος μου είχε πει ότι στη ζωή ποτέ δεν είμαστε κάτι σκέτο…
Είμαστε «και»…
Και γυναίκες και μάνες και αδελφές και γιαγιάδες και σύζυγοι και ερωμένες και νοικοκυρές και επαγγελματίες και σκληρές και γατούλες και γκρινιάρες και έξυπνες και ευχαριστημένες και μορφωμένες και τρυφερές και σκληρές και όμορφες και επιτυχημένες και ευαισθητοποιημένες…
Μα πάνω από όλα είμαστε άνθρωποι, που αναζητάμε την ευτυχία όπως όλοι. Με τα καλά μας και τα κακά μας. Με τις ομορφιές και τις ασχήμιες, με την ουσία και το ανούσιο, με το δάκρυ και το γέλιο, με τις υπερβολές και τη λογική μας.

Και θέλουμε πολύ να μας αγαπάτε.

Μην ψάχνετε πολύ φιλοσοφικά και βαθυστόχαστα να βρείτε τη λύση στο γυναικείο μυστήριο. Όλες μας έχουμε ένα κοινό παρονομαστή.
Ζητούμε σεβασμό, αγάπη και αξιοπρέπεια!

Αυτός είναι ο σκοπός μας. Να κερδίσουμε το σεβασμό και την αναγνώριση του κοινωνικού συνόλου. Για να σταθούμε με δύναμη και αυτοπεποίθηση, για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε, να ζήσουμε, να προοδεύσουμε.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μας αγαπάτε, να μας σέβεστε και να μας δίνετε το χώρο που μας αναλογεί. Γιατί αν το καλοσκεφτείτε, γυναίκες και άντρες είμαστε ένα, και ο ένας έχει μέσα του κομμάτια από τον άλλο…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου