Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Ο Ήρωας


Ήρωας είναι εκείνος που παρά τις αντιξοότητες καταφέρνει να κρατήσει μια ευγενική και συνάμα δυναμική στάση στη ζωή, όχι προκαλώντας το φόβο αλλά κερδίζοντας το σεβασμό των άλλων. Είναι αυτός που ενάντια στους προσωπικούς φόβους του είναι έτοιμος να προσφέρει τον εαυτό του για το καλό όλων.
Ο σύγχρονος πόλεμος για εμάς διεξάγεται πια στην καθημερινή ζωή. Με όλες αυτές τις μάχες που πρέπει να δώσουμε ενάντια όχι σε κάποιον εξωτερικό εχθρό, αλλά ενάντια στον εγωισμό μας, στις κεκτημένες μας τάσεις, στις κακές μας συνήθειες, στη βαρεμάρα μας, στην επιθετικότητά μας.
Δε χρειάζεται να θυμώνουμε και να θέλουμε να εξαφανίσουμε ότι δεν μας αρέσει. Αρκεί να το αποδεχτούμε και να καταλάβουμε τις πραγματικές αιτίες που μας οδηγούν στην απόρριψή του.  
Ας βγούμε εκεί έξω και ας κερδίσουμε τον σεβασμό πρώτα. Όχι μόνο των άλλων, αλλά και τον δικό μας. Και ο σεβασμός κερδίζεται μόνο αν αγαπήσουμε επιτέλους λίγο τον εαυτό μας. Τότε και οι άλλοι θα μας αγαπήσουν και θα μας σεβαστούν!
Δε χρειάζεται να γραφτούμε στην ιστορία για τα απίστευτα κατορθώματά μας, αυτά εξάλλου τα κατορθώματα τα έκαναν άλλοι σε άλλες εποχές και με άλλες αξίες. Οι ήρωες της Ελλάδας έμειναν στην ιστορία για το ότι πήγαν ενάντια στους φόβους και τις αμφιβολίες τους και πρόσφεραν την ύπαρξή τους στους άλλους.
Έτσι κι εμείς, για να γίνουμε ήρωες, χρειάζεται μόνο να κρατάμε το πνεύμα μας ανέπαφο και καθαρό. Να κοιτάμε τα κίνητρά μας και να δείχνουμε εκτίμηση σε αυτά που έχουμε. Και τότε όλοι μας θα γράψουμε ιστορία. Τη δική μας, μικρή προσωπική ιστορία, την οποία θα θυμούνται με υπερηφάνεια οι φίλοι και αγαπημένοι μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου