Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Χαλίλ Γκιμπράν : Η αγάπη

"Όταν σας καλέσει η αγάπη, να αποδεχτείτε το κάλεσμά της ακόμα κι αν ο δρόμος είναι σκληρός και δύσκολος. Και όταν ανοίξουν τα φτερά της να παραδοθείτε, παρόλο που το σπαθί που βρίσκεται κρυμμένο μέσα τους θα προκαλέσει τελικά πληγές.
Και όταν η αγάπη λέει κάτι, να την πιστεύετε ακόμα κι αν η φωνή της καταστρέφει τα όνειρά σας όπως καταστρέφει ο βοριάς τους κήπους.
Γιατί η αγάπη δοξάζει και σταυρώνει!
Κάνει τα κλαδιά να μεγαλώνουν και τα κλαδεύει.
Δουλεύει τους ανθρώπους ώσπου να γίνουν εύκαμπτοι και εύπλαστοι. Τους ψήνει σε θεία φλόγα για να μπορέσουν να μετατραπούν σε καθαγιασμένο άρτο, ο οποίος θα καταναλωθεί στο συμπόσιο του Θεού.
Ωστόσο αν φοβάστε και θέλετε από την αγάπη μόνο γαλήνη και ευχαρίστηση, είναι καλύτερο να απομακρυνθείτε από την πόρτα της και να ψάξετε να βρείτε έναν άλλο κόσμο, στον οποίο να μπορείτε να γελάτε αλλά χωρίς να είστε πολύ χαρούμενοι και να κλαίτε χωρίς να χύνετε όλα σας τα δάκρυα.
Η αγάπη δε δίνει τίποτα και δε ζητάει τίποτα εκτός από εσάς τους ίδιους. Η αγάπη δεν κατέχει και δεν κατέχεται γιατί είναι από μόνη της αρκετή.
Και μην προσπαθήσετε να κατευθύνετε την πορεία της, γιατί αν η αγάπη σας κρίνει άξιους, θα σας κατευθύνει εκείνη εκεί που πρέπει να φτάσετε..."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου