Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Να έχουμε μια καλή νέα χρονιά

Εύχομαι σε όλους μας να περάσουμε μια καλή Πρωτοχρονιά, με τους συγγενείς, τους φίλους και με αυτούς που αγαπάμε, παρέα, με αγκαλιές χαμόγελα και αγάπη.
Εύχομαι ο νέος χρόνος να μας φέρει πρώτα απ’ όλα υγεία. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο αγαθό από αυτό! Υγεία στο σώμα και στο πνεύμα. Ένα γερό πνεύμα εξάλλου μπορεί να αντιμετωπίσει με σοβαρότητα οποιαδήποτε δύσκολη κατάσταση.
Εύχομαι ακόμα να μας φέρει δύναμη και ευαισθησία ταυτόχρονα. Δύναμη για να παλεύουμε με τα εμπόδια και ευαισθησία για να μπορούμε πάντα να βλέπουμε πίσω από τα φαινόμενα που δημιουργούν τα εμπόδια.
Εύχομαι να μας φέρει αγάπη και ισορροπία που τόσο τις χρειαζόμαστε. Για να αγαπήσουμε πρώτα απ’ όλα τον εαυτό μας και να μάθουμε να του συμπεριφερόμαστε με ευγένεια και όχι να λυγίζουμε από την αυτολύπηση. Ισορροπία για να αντιμετωπίσουμε τους συνανθρώπους μας με αγάπη και έλεος. Όλοι είναι άνθρωποι με σάρκα και οστά και πονάνε ακριβώς το ίδιο με μας…
Εύχομαι να φέρει ελπίδα και αισιοδοξία. Υλικά απαραίτητα για μια καλή ποιότητα ζωής και σύνδεσης με την παρούσα στιγμή.
Εύχομαι επιτέλους να μάθουμε να παίρνουμε το ρίσκο ακόμα κι αν κάνουμε λάθος. Δεν είναι κακό να κάνουμε λάθος, αρκεί να μαθαίνουμε κάτι από αυτό.
Εύχομαι να μπορέσουμε να θέσουμε προτεραιότητες στη ζωή μας και να αρχίσουμε να εκτιμούμε αυτά που είναι πραγματικά σημαντικά για εμάς. Τα υλικά αγαθά δεν είναι πάντα τα πιο σημαντικά.
Εύχομαι να καταφέρουμε να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι, που θα έχουν ενδιαφέρον για επικοινωνία με το συνάνθρωπο, θα έχουν κοινωνική συνείδηση, θα αρθρώνουν ευθύ λόγο, θα δείχνουν ενδιαφέρον για τη ζωή, να αισθάνονται δημιουργικοί, θα γίνουν ενεργοί πολίτες, θα είναι λιγότερο καταναλωτικοί, θα σέβονται το περιβάλλον που τους φιλοξενεί, θα είναι ευγενείς και τρυφεροί, και θα έχουν στις καρδιές τους πολλή πολλή αγάπη.  
Εύχομαι, να δημιουργήσουμε τις συνθήκες εκείνες που θα μας επιτρέψουν να αναπτυχθούμε ως κοινωνία συνολικά, βοηθώντας ο ένας το άλλον προσφέροντας από το αστείρευτο απόθεμα αγάπης που διαθέτουμε.
Τέλος εύχομαι το 2012, παρά τα φαινόμενα, όλοι οι άνθρωποι να έχουν φαγητό, ζέστη, υγεία, δουλειά, ηρεμία, και ανθρώπους που τους αγαπούν. Τα βασικά συστατικά δηλαδή, για μια καλή ζωή.
Καλή μας χρονιά! Αφήνουμε πίσω μας τα δύσκολα του προηγούμενου έτους και προχωράμε να τα μετατρέψουμε σε δύναμη και δημιουργικότητα.  Όλα καλά να μας πάνε!
Κι όσο είμαστε όλοι μαζί, δε φοβόμαστε τίποτα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου